Водоноска във Вилната зона

По инициатива на кмета на Разград Добрин Добрев и в продължение на разговора му с представители на жителите на Вилната зона в района, в който има прекъсване на водоподаването, днес бе поставена цистерна с вода.

Тя е с вместимост 2 кубика, всеки ден ще се допълва с вода. Поставена е на Дянковския път до отбивката за казана за изваряване на ракия, съобщиха от пресслужбата на местната администрация..

Община Разград уточнява, че водата е чиста, но не е годна за пиене, а само за битови нужди.

Цистерната е на „Водоснабдяване-Дунав“, ще се зарежда от „Паркстрой“ и от сметопочистващата фирма „Уейст солюшънс“ с вода, каквато се използва за ежедневното оросяване на улиците на Разград при горещо време.

Представителите на живеещите във Вилната зона, които ден по-рано се срещнаха с кмета, изразиха удовлетворение от предприетото от Община Разград действие. Петър Димитров и Тургай Насуфов обаче предложиха цистерната да бъде преместена в района на втората спирка, за да е по-близо до участъка, в който често спира водата. Това ще се случи в понеделник.

Община Разград ще продължи да съдейства на ангажираните институции и дружества за решаване на проблемите с водоподаването както във Вилна зона, така и в останалите населени места в общината, където съществуват подобни проблеми.

/e-Razgrad/

Hits: 118

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.