115 километра пътища ще ремонтира АПИ в Разградско тази година

ОЩЕ В ПЪРВИЯ РАБОТЕН ДЕН НА СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА ЩЕ ПОПИТАМЕ НОВИЯ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ДЕЯН ДИМИТРОВ ЗАЩО ЩЕ СЕ РЕМОНТИРА РЕМОНТИРАНИЯТ САМО ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ ПЪТ РАЗГРАД-ТЪРГОВИЩЕ

Проектна готовност да ремонтира 115 км пътища в област Разград има агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) през тази година. Това стана ясно на работната среща, свикана от министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов.Картите с определените трасета за неотложен ремонт по области са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Отсечките в Разградско са седем – от север на юг: Бисерци-Юпер; от разклона на пътя Разград-Кубрат към Глоджево /до края на Разградска област/; от Просторно до Веселец /през Побит камък и Завет/; от разклона на пътя Разград-Русе /към Балкански, до разклона за Благоево на пътя Разград-Попово/; Разград-Исперих /до разклона за Недоклан/; Чудомир-Лозница-Крояч /до границата с област Търговище/.

До тук –добре. Въпросът е защо ще се ремонтира ремонтираният само преди три години път Разград-Търговище /до границата с област Търговище/?. Въпрос засега без отговор, но вероятно един от първите въпроси към новия областен управител Деян Димитров, от когото ще потърсим отговор още в първия работен ден на следващата седмица.
На срещата в столицата министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.
В следващите две седмици гражданите ще могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.
/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *