Аз обичам врабчетата

„Аз обичам врабчетата“ – под този надслов преминаха уроците за занимания по интереси през изминалата седмица в 3 „а“клас в ОУ „Ив. С. Тургенев”, посветени на 20 март – Световния ден на врабчето, съобщиха от училищното ръководство.

Чрез метода проектно-базирано обучение учителят Сийка Маринова провокира учениците да опознаят и проучат защо и къде тази дата е обявена за Световен ден на врабчето, колко вида врабчета има, каква е причината да намалява броят им. Последва викторина, по време на която третокласниците демонстрираха  знания по темите.

В средата на седмицата малките орнитолози броиха врабчетата около училището и стигнаха до извода, че в града има повече птици, отколкото в полето, защото в града има повече храна. В четвъртък любознателните третокласници изработиха вестниче, съчиниха стихче за врабчето и написаха своето послание, призовавайки всички да пазим врабчетата и да се грижим за тях. В последния ден от седмицата подариха вестничето на Л. Петрова и П. Христова – учители по География и икономика и Човекът и природата в  училището. Направиха хранилки и ги окачиха на близките дървета, с молба  в тях да се поставят само сурови семена. Третокласниците завършиха седмицата с послание към всички: „Обичайте врабчетата!”.

/e-Razgrad/

Hits: 189

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.