Връчиха специална награда в литературен конкурс за хора в неравностойно положение

Областният управител Драгомир Златев прие в кабинета си поетесата Тодорка Димитрова, отличена от него със специална награда в конкурса за хора в неравностойно положение „Любов и/или война“ и организатора на литературното съревнование – писателят Дачо Господинов.

Това съобщиха от пресслужбата на администрацията. Във второто  издание на конкурса, организирано от интернет страницата за литература e-Lit.info под патронажа на областния управител се включиха 26 автори от цялата страна.

Тодорка Димитрова получи специалната награда на – плакет със Златен пегас и грамота, за творбата й „Гърдина могила“ като израз на признание за таланта й за художествено претворяване на душевността на хората и етнографските традиции на Лудогорието. Стихотворението е създадено въз основа на една от легендите за могила с чудновата форма, разположена близо до родното село на поетесата – Осенец. Неписан закон забранявал на капанците да се женят в друго населено място. Борбата на младите хора, решили да отстояват любовта си, била жестока.

Поетесата представи свой сборник със стихотворения и краеведски текстове и сподели интереса си към събиране на предания и легенди, свързани с родния й край. Драгомир Златев я поздрави за дейността й по съхраняване на етнографското многообразие на областта ни и й пожела нови творчески успехи.

Подкрепата на хората в неравностойно положение е сред основните приоритети на Концепцията за социална отговорност, която областната управа доброволно прие и изпълнява като знак за обществена отговорност.

/e-Razgrad/

Hits: 31

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.