Започват номинациите за „Спортист на Община Разград” за 2022 г.

Започват номинациите  за традиционната класация на Община Разград за определяне на най-добрите спортисти на годината, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Първоначалните номинации се извършват от спортните клубове, които са развивали активна учебно-тренировъчна и спортно-състезателна дейност на територията на общината през годината. Ръководствата на 18 клуба са информирани с писма, че имат възможност да предложат свои състезатели за престижната класация. Номинациите се правят чрез попълване на предварително изработени бланки, публикувани на сайта на Община Разград в секция „Образование и спорт“. Попълнените бланки заедно с копия от протоколите от официални състезания, доказващи класиранията на състезателите, трябва да бъдат подадени до 25 ноември 2022 г. в деловодството на Община Разград или на ел.поща: boichev@razgrad.bg.

От Общината припомнят, че наградите са в четири категории. Новост в основната категория – „Най-добър спортист на 2022 г.“ – е, че тази година не само клубовете, развиващи индивидуални спортове, а и тези от колективните спортове, ще могат да правят по две номинации, а не по една. Условието за колективните спортове обаче е класиранията на двамата номинирани да не са постигнати в една и съща възрастова група.

По едно трябва са предложенията от всеки клуб за другите три категории: „Отбор на годината“, „Треньор на годината“ и „Най-перспективен млад състезател“. За последната категория изискването е състезателят да е до 14-годишна възраст, а в категорията за най-добър треньор се награждават двама треньори – в индивидуалните и в колективните спортове.

Събраните от всички пожелали да участват в класацията клубове номинации се разглеждат от комисия, назначена от кмета на Разград, в която участват: председателят на комисията по спорта в Общинския съвет, представители на местните медии и спортни експерти. Класирането се извършва по предварително обявени критерии в утвърдени от градоначалника Правила за условията, критериите и механизма за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2022 година, които са публикувани на сайта на Община Разград. В категорията „Най-добър спортист“ според събраните точки се оформя десетка, а в другите три категории се излъчва по един носител на приза.

Класирането ще бъде извършено до 30 ноември, след което ще бъдат връчени и наградите. Точната дата и място на церемонията за награждаване на „Най-добрите спортисти на Община Разград за 2022 г.“ ще бъдат обявени допълнително.

/e-Razgrad/

Hits: 142

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.