10 месеца затвор за пазаруване с чужди банкови карти

Окръжен съд – Разград одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Разград, Мартин Н. и неговата защита и определи на подсъдимия да бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца, което да изтърпи при първоначален строг режим.

На Мартин Н. съдът наложи и глоба в размера на получената сума – 147,57 лв. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

39-годишният мъж се призна за виновен в това, че на 29.12.2020 г. в Разград, в условията на продължавано престъпление, в съучастие с Пламен М. от Разград, като извършител използвал две чужди банкови карти, без съгласието на титуляра, за осъществяване на пет транзакции, всичко на обща стойност 147,57 лв.

Разследването започнало след жалба на собственика, изгубил в Разград портфейл с лични документи и две банкови карти. При опит да ги блокира установил, че с тях вече са извършени 5 транзакции. Липсвали 147,57 лв. С помощта на видеозаписи от охранителни камери била разкрита самоличността на двете лица, които в кратък период от време направили покупки в три търговски обекта.

Реклама:


В съдебната зала подсъдимият заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, доброволно подписва споразумението и е съгласен с настъпващите от него последици.

Причинените имуществени вреди вече са възстановени на пострадалото лице, а всички доказателства ще останат към делото, тъй като са необходими за нуждите на наказателното производство по отношение и на втория обвиняем.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *