1 900 000 лв. отпусна правителството за ремонт на бул. „Априлско въстание“

НАРОДНАТА ПРЕДСТАВИТЕЛКА ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА  ИЗПОЛЗВА ПОСЕЩЕНИЕТО НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ НА ТРИФОН ЗАРЕЗАН В РАЗГРАД И ОТНОВО КОМЕНТИРА С НЕГО НЕОБХОДИМОСТТА ОТ СПЕШЕН РЕМОНТ НА „АПРИЛСКО ВЪСТАНИЕ“ И БУЛ. „СТРАНДЖА“ В ГРАДА

Кметът на Разград Денчо Бояджиев се срещна днес преди заседанието на Министерски съвет с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с необходимостта от отпускане на средства за ремонт на бул. „Априлско въстание“ в Разград. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Премиерът представи пред Д. Бояджиев проект за решение, с което правителството да отпусне 1 000 000 лева за ремонт на невралгичния участък. По време на разговора обаче кметът Бояджиев сподели, че за подобряване на основната част от пътната инфраструктура в Разград –  „Априлско въстание“ – е нужна значително по-голяма сума и премиерът Борисов прие неговите аргументи.

Така по-късно в постановлението на Министерски съвет, с което се отпускат целево общо 9 милиона лева за няколко български общини, на Община Разград за ремонт на бул. „Априлско въстание“ отпусната сума е 1 900 000 лева.

Рамо за отпуснатите средства безусловно има и народната представителка Десислава Атанасова, която използва посещението на премиера Борисов на Трифон Зарезан в Разград и отново коментира с него необходимостта от спешен ремонт на двата булеварда в града.

Реклама:


За последните три месеца, това е второто постановление на МС за финансиране на проекти в община Разград. През декември 2020, бяха преведени 500 000 лева за ремонт на улици  и обществени сгради в селата Ясеновец, Дряновец, Побит камък, Киченица, Топчии, Благоево.
За четири години,  средствата  от държавния бюджет, отпуснати само с  ПМС за  ремонт на пътища в област Разград са  на обща стойност над 20 млн.лева.  Над 100 млн. лева е стойността на всички ремонти по републиканската пътна мрежа в областта, финансирани  чрез бюджета на АПИ и по оперативни програми.

А в прессъобщение на правителствената пресслужба по този повод от пуснатите средства днес се казва още:

„С предоставените 1,9 млн. лв. на община Разград ще се извърши ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“ до ул. „Симеон“ и на бул. „Странджа“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Дунав“ в града. „Благодаря, че молбата ни намери решение. Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението“, отбеляза кметът Денчо Бояджиев. Премиерът Борисов припомни, че през декември миналата година правителството одобри и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма „Свети Цар Борис-Михаил Покръстител“ в града.

„Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ „Хемус“. Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България“, подчерта пред представителите на местната власт премиерът Бойко Борисов.

Над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково отпусна на днешното си заседание Министерският съвет.

„Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ „Хемус“. Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България“, подчерта пред представителите на местната власт премиерът Бойко Борисов.“

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *