Юнска ваканция в Центъра за ученическо техническо и научно творчество

В последния петък на юни приключи  традиционната ваканционна програма за деца – от бъдещи първолаци, до завършен трети клас, организирано от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград.

Тя  продължи от  3 до 28  юни 2024 г. с разнообразни занимания и игри, съобразени с възрастта на децата. Заниманията бяха от приложно-техническия и екологичния профил на центъра за подкрепа за личностно развитие. Обхванати бяха предимно деца от постоянно действащите групи през настоящата учебна година.

В Центъра целогодишно се провеждат извънучилищни дейности, като децата са разпределени на групи в няколко профила, обхващащи хуманитарно-обществения, природо-математически, екология и опазване на околната среда. Всяко от децата има възможност да изразява творчеството си, да надгражда знания и да трупа нови умения.

А в понеделник, 1 юли, стартира ваканционната инициатива „Еколято“. Тази година ще участват около 100 деца от четвърти до осми клас – седем групи на три смени. Децата ще присъстват на здравна беседа с лектор от Регионалната здравна инспекция, ще провеждат различни дейности на открито. Предвидени са посещения на обекти с образователна цел, посещение в регионалния исторически музей, срещи с кариерен консултант и  екскурзия в Държавно-ловно стопанство „Воден-Ири Хисар“.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.