Шефът на „Миграция“ е възстановен на работа временно, обвиненията срещу него остават

„Началникът на група „Миграция“ в Областната дирекция на МВР в Разград Павел Маринов е възстановен на работа, но е в отпуск“, каза в отговор на журналистически въпрос на пресконференция днес директорът старши комисар Мирослав Иванов.

Окръжният прокурор Тихомир Тодоров съобщи, че по Закона за МВР служител на органите на реда, при промяна на мярка за неотклонение от „задържане под стража“ на по-лека, се възстановява на работа. „Това обаче не означава, че обвиненията срещу Маринов са отпаднали, те са същите като при предявяването им по време на задържането му през август“, уточни окръжният прокурор. И допълни, че разследването по случая продължава, предстоят още доста експертизи.

Наблюдаващият прокурор вече е внесъл в съда искане за временно отстраняване от работа на Павел Маринов. Искането е насрочено за 21 ноември пред Разградския окръжен съд.

Прокурор Тодоров окачестви искането „като вид мярка за пронцесуална принуда“. Защото „трябва да отпадне този вид „индулгенция“ заради по-леката мярка. „А и част от колегите на Маринов са свидетели по разследването, което още продължава и ситуацията е накак неудобна“, каза още Тихомир Тодоров.

/e-Razgrad/

Hits: 452

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.