Шестокласникът Венцислав Ангелов от училище „Васил Левски“ с първа награда от Националния конкурс за ветеринарни лекари

Венцислав Ангелов от 6 клас на Основно училище „Васил Левски” – Разград беше класиран на първо място в Националния ученически конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“, организиран от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ – Стара Загора.

Венци участва в категорията  „Късометражен филм“, а филма изработиха с оператора Живко Жечев и с подкрепата на учителката му от група по Целодневно обучение Нели Николова. Самият той отдавна проявява интерес към професията на ветеринарния лекар, затова конкурсът беше истинско предизвикателство за него. За целта Венци направи интервю с д-р Никола Досев, собственик на ветеринарната клиника „Фарма тийм“ в Разград, а във филма участва и един от домашните му любимци – Ричи, който гордо и съвсем професионално позираше по време на снимките. Момчето е наясно, че тази професия е много интересна, но и много отговорна, защото пациентите не могат да говорят и не могат да кажат къде ги боли. А д-р Досев в интервюто разкри някои от тайните на работата на своите колеги. Всеки, който има домашен любимец, знае какво носи общуването с животните. Венци знае, че за да си ветеринарен лекар, трябва да имаш наистина голямо сърце. Защото пациентите са много специални, те са изпълнени с любов. Затова и професията на ветеринарния лекар е от специалните, но и от много отговорните – той лекува човечеството.

Венци споделя, че е бил много развълнуван, докато са снимали филмчето, а след обявяването на резултатите от конкурса е изненадан, но и много щастлив. Работата по подготовката на снимките го отведе при д-р Досев, който виждайки въодушевлението му, обеща да го подкрепя по пътя му за осъществяването на избора му. Работата с оператора Живко Жечев пък го научи на екипност и прецизност. А да направи първата крачка го насърчи учителката му от занималнята Нели Николова, заедно с която направиха сценария и подготвиха интервюто.

Със своя творба в конкурса участва и Октай Расим, също от 6 клас, в категория „Рисунка“. Октай е добър художник и също вложи талант, творчество и дълбок смисъл в работата си, в което можете сами да се уверите. Желаем и на него успехи и занапред, да развива дарованията си и да радва хората с таланта си.

Филма можете да гледате ТУК:

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.