Шарени и безопасни – ние избираме най-добрите джапанки за вашето дете

Джапанките имат наистина “универсално” приложение в живота на детето – край басейна и на морския бряг, в банята и в двора.

Ако ние възрастните избираме различни обувки в зависимост от това за какво ще ги ползваме, за малчуганите такива “ограничения” изобщо няма. Те с еднаква лекота могат да носят джапанките и навън, и у дома. Защото за децата те са просто удобство, с което да “шляпат” по пода. Това, обаче, изобщо не ни пречи, като родители, да погледнем с малко по-други очи на този така подценяван тип обувки.

 

Джапанките като аксесоар

Има обувки, които сякаш са създадени за светски събития и коктейли; има и такива, предназначени само и единствено за работа или обувани по задължение. Без никакво съмнение джапанките попадат във втората категория. Това обяснява и факта, че обикновено имаме много занижени критерии в избора на своя нов чифт. Обръщаме внимание на цвета, дизайна и размера, като с това приключва процесът на закупуване.

Съвсем спокойно можем да признаем, че по същия начин пазаруваме и детски джапанки. Насочваме се към щампите и цвета, после размера и готово. Ето колко лесно можем да пропуснем възможността за малко повече стил край басейна или на морския бряг.

Детето също иска да получи джапанки, които да хареса от пръв поглед – модерни и готини, с любимите му герои или игри. Производителите знаят това, ето защо пред очите ни са постоянно образи на еднорози, понита и принцеси. Достатъчно е да се разпознае само един герой от филмче и мисията е изпълнена. Ние сме убедени, че всичко е готово за банята, плажа или басейна. А всъщност това не е съвсем така.  Защото можем да сме малко по-взискателни, поглеждайки на джапанките като моден аксесоар, допълващ плажната рокля или банските.

На пазара има модели, които изглеждат достатъчно стилно, за да влязат в ролята на отворена лятна обувка. Затова, дали не избързахме с избора?

 

Кое е важно в избора на джапанки за дете

Вече споменахме, че “подценяването” на джапанките е минус. В определението “обувки и джапанки” се крие цялото ни донякъде пренебрежително отношение. И то не само от естетическа гледна точка, но и в едно много по-практично отношение – сигурността на детето. Тъй като говорим за продукти, използвани изключително в мокри помещения, стабилността на подметката трябва да бъде основен приоритет. Препоръчително е да се спрете на модели с релефен грайфер, който да стъпва на повърхността максимално стабилно. Така до огромна степен ще предотвратим честите подхлъзвания. Някои от предложенията са със затворени пръсти – защита при бягане около басейна или върху горещия пясък.

Един от основните проблеми в избора на детски джапанки е бързото им износване. Обикновено отдаваме това на недостатъчно качествената изработка, а всъщност причината може да е съвсем друга – прекалено интензивното ползване. За разлика от “стандартните” обувки, чиято здравина е гарантирана от материали като кожа или набук, джапанките са произведени от гума – материя, която се къса, протрива или рони след определено време. Каишките между палците се откачат все по-леко и това става предпоставка за спъване.

Понякога към джапанката се добавят допълнителни аксесоари като мъниста, емблеми или щампи, които има възможност да предизвикат неудобство при носене. Добре е да знаем, че качествените продукти на водещите марки гарантират безопасност и надеждност. За разлика от моделите по сергиите.

 

Как да направите верния избор

Преди или след сезона, по повод или без – вашите детски джапанки се намират в ССС. Посетете най-близкия магазин до вас или разгледайте сайта и поръчайте. Тук е следващият любим подарък за вашето дете.

/e-Razgrad/

Hits: 27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.