Шарена въртележка за децата на Разград

ТРИДНЕВНИЯТ ФЕСТИВАЛ Е ЗА ПЪРВИ ЮНИ – ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

Община Разград подготвя тридневен празник за децата по повод Първи юни – Денят на детето.

Празничният детски фестивал „Шарената въртележка“ започва на 31 май, продължава навръх детския празник Първи юни, а третата част ще се проведе на 4 юни, инициативата при нея е на зоокъта приюта за бездомни животни. Организатори са Община Разград, съвместно с Центъра за работа с деца.

В първия фестивален ден възможност за изява ще имат малките художници. От 17.30 ч. на 31 май, вторник, пред ХГ “Проф. Илия Петров“ е рисуването на стативи на тема „Пъстър, шарен детски  свят“. Записването е предварително до 12-00 ч. на 30 май в ЦРД и на тел. 0889358192. Както и миналата година, рисунките ще станат част от постоянната изложба между моста с орлите и кръговото кръстовище.

В 18.30 ч. отново пред Художествената галерия е традиционното връчване на Годишните награди на ЦРД.

На 1 юни децата на Разград ще могат да се повозят на символа на празника – шарената въртележка. Тя, заедно с надуваем батут, ще бъде пред Общинския културен център. Ще се ползват срещу символично заплащане от 1 лев. Фирмата, която осигурява атракционите, ще предостави част от събраните средства за подпомагане на лечението на 17-годишния Мартин Христов в инициативата „Деца помагат на деца“.

Между 11.00 и 14.00 ч. пред Общинския културен център ще бъде представено предучилищното образование в Разград, а между 15.00 и 18.00 ч. ще са отворени работилничките на ЦРД и на училищата “Христо Ботев“, “Васил Левски“, “Н. Икономов“, “Н.Й.Вапцаров“, “Отец Паисий“, “Ив.С.Тургенев“ и училище „Европа“.

В 18-00 ч. започват уроците по народни танци „На хорце с „Хорце“. Ще ги водят ръководителите на ДТШ “Хорце“ към ЦРД Жулиета и Румен Иванови.

Празничният ден завършва шарено – с „Цветна фурия“ в 18.30 ч. Инициативата на Сдружение “Фабрика детските мечти“ имаше две свои издания преди пандемията. Тази година не е в парка, а пред ОКЦ. Срещу подписана декларация всеки ще получи по едно цветно прахче, които ще бъдат разпръснати едновременно във въздуха. Освен „Фабрика Детските мечти“, организатор на това фестивално събитие е Образователно-увеселителният център „Палавата панда“.

„Фабрика детските мечти“ ще забавлява малчуганите и в третия фестивален ден – 4 юни, събота. Забавният ден с моя домашен любимец се организира от Община Разград, зоокъта и приюта за бездомни животни. Ще започне с конкурс „Моят домашен любимец“ край Ронда в парка. Записването е между 9.00 и 10.30 ч. Само при записване с куче ще е необходимо представяне на паспорт за регистрация. Възможно е и предварително записване на тел. 084 618 251. Конкурсът започва в 11-00 ч., а награждаването ще е в 13.00 ч. След нещо ще има и киноложка изложба и демонстрации на полицейски кучета. Там ще бъде подредена и изложбата от първия фотоконкурс на тема „Моят лаещ любимец“.

В 13.30 ч. поздрав към участниците в празника ще оправят музикални таланти от ЦРД.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.