Четиримата ни избраници в 49-то Народно събрание: Антоанета Цонева, Гюнай Хюсмен, Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ

И в 49-то Народно събрание „Движението за права и свободи“ ще има двама народни представители от 18-и многомандатен избирателен район Разград.

        

 

Другите двама са от ГЕРБ – СДС и коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това сочи окончателното разпределение на мандатите на народните представители, публикувано в сайта на Централната избирателна комисия.

В парламентарната група на ДПС отново са Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ. Ахмед Ахмедов е роден в Цар Калоян, инженер. Зам.-председател е на ДПС. От 2003 г. до 2014 г. е кмет на община Цар Калоян. Народен представител е последователно от 43-то до 48-то Народно събрание. Ихсан Хаккъ, също инженер, е от исперихското село Подайва. Има пет мандата като депутат Разград – от 44-то до 48-то Народно събрание.

Гюнай Хюсмен отново е избраникът на ГЕРБ-СДС. Втори кандидатската листа, но водачът Десислава Атанасова влиза в парламента от Русе. Гюнай Хюсмен е инженер-агроном. Народен представител в 43-то Народно събрание. От април 2017 г. е областен управител на Разград. След това е депутат в 46-то, 47-то и 48-то Народно събрание.

Антоанета Цонева  ще представлява коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ от Разградския избирателен район в новия парламент Тя е израснала в Разград, възпитаник на Математическата гимназия. Антоанета Цонева е първият омбудсман на София. Народен представител от „Демократична България” в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание. Беше председател на Комисията по политиките за българите извън страната и член на Комисията по култура и медии.

/e-Razgrad/

Hits: 40

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.