Четвърти събор „Събрало се е наше село“

Народния събор за песни и хора, раздумки и обичаи, традиционни гозби и всенародно веселие „Събрало се е наше село”, събра за четвърти път в Побит камък наследници на балканджии, преселили се в региона, но и гости от съседни и по-далечни населени места, както и представители и на други етнографски групи.

В приветствието си кметът на община Разгра Добрин Добрев нарече събитието „повод за гордост и за похвала”. „Освен, че е своеобразен сбор на Побит камък, на събитието в прекрасната атмосфера в Етнографски комплекс може да видим магията на танца и красотата на българския фолклор”, каза още той и изрази надежда, че „всички препятствия, които ни връхлетяха през последните месеци са зад гърба ни”, визирайки големия пожар в населеното място на 6 август, в погасяването на който се включиха много институции и доброволци.

Кметът Добрин Добрев пожела на жителите на Побит камък да са все така задружни и заедно да споделяме тези прекрасни празници.

Дворът на Етнографският комплекс в селото се превърна в пъстра палитра от народни песни, танци, обичаи, обреди. Откритата сцена бе огласена от изпълненията на самодейните колективи към читалищата в Побит камък, Гецово, Кубрат, Островче, Пороище, Просторно, Завет, Осенец, Цар Калоян, Топчии, Каменово. Там бяха самодейците от читалище “Напредък“ в Разград и възпитаници на Музикалната школа “Илия Бърнев“.

/е-Razgrad/

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.