Четат ни: Община Разград осигури подслон на бездомника под козирката на новата спортна зала

Община Разград се самосезира от днешна публикация в сайта www.e-razgrad.bg за бездомния Георги Георгиев.

Старши експерт в отдел „Социални дейности“ в Община Разград Кольо Колев и директорът на Дирекция „Социално подпомагане“-Разград Радостина Неделчева се срещнаха с Георги Георгиев и обсъдиха с него възможността от днес да бъде настанен в помещение в Дома за стари хора, което се използва в кризисни ситуации, при които възниква спешна нужда от осигуряване на временен подслон и подкрепа, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Заповедта за настаняване е подписана от кмета на Община Разград Денчо Бояджиев, тя е със срок до 17 януари, след което съществува възможност срокът да бъде удължен, но междувременно ще се търси възможност за постоянно настаняване. В заповедта е включена и възможност да се предоставя услугата „Обществена трапезария“, необходимо е още мъжът да се регистрира в Бюрото по труда, за да получава подпомагане оттам, както и възможности за намиране на работа.

За още един случай съобщиха от пресцентъра на Общината. Става дума за 34-годишния Станьо Христов, 41-годишната Гинка Янева и двете им деца – едногодишната Велена и тригодишната Албена. Мъжът е с адресна регистрация в Разград, но от години не живее тук, няма имоти в града, тъй като с майка си е живял в общинско жилище, което вече не съществува. Жената е от село в Добричко. Семейството е живяло в различни населени места на страната, където са намирали за кратко препитание. В Разград са от 23 декември, приютили се за няколко дни у роднини, но имат намерение да се установят тук. Докато мъжът си намери работа, отново със заповед на кмета Бояджиев жената и двете деца ще бъдат настанени в социалната услуга „Майка и бебе“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Четат ни: Община Разград осигури подслон на бездомника под козирката на новата спортна зала”

  1. Във всички по-големи градове се проведоха Коледни или Новогодишни турнири по футбол в зала,само в града на шампионите нямаше такъв, докога така?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.