Челни места за баскетболистите на „Вълци-Разград“

12-годишните момичета и момчета се пребориха за вторите места в Североизточна България и доказаха, че носят страхотен потенциал.

Почти три години страхотни ежедневни усилия и много работа – това накратко е историята на малките Вълчета. Благодарение на подкрепата на „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, екипът на СКБ “Вълци-Разград” започва интензивна работа, за да изгради отбори и да атакува челните места в първенството за подрастващи. Както в повечето случаи, трудът остава скрит за широката аудитория, но промяната и резултатите за децата са видими за всички родители, които подкрепят всячески клуба и съобразяват графици и програми, за да могат децата им да тренират любимия баскетбол.

И дори пандемията не можа да изкорени желанието на децата да спортуват – често извън тренировка те могат да бъдат забелязани да играят на някое от откритите игрища в града.

В резултат на всичко това в последната седмица и момичетата, и момчетата завоюваха челни места в класиранията в Зона „Добруджа“.

В последния турнир момичетата на треньора Пенко Велчев се изправиха срещу силните школи на „Дунав“ – Русе, които победиха с 33:16, и „Черно море-Одесос“, на които отстъпиха в битката за първото място с 32:42. Така те се наредиха втори и отиват на квалификации с надеждата да се изстрелят на финалите.

Идентична бе битката и при момчетата – вчера те приеха домакинство и на домашен терен успяха категорично да победят традиционно силните „Светкавица“ –  Търговище с 59:44. Вторият мач за деня бе с претендента за първо място и най-добър отбор в тази възраст – „Доростол“ – Силистра. И чудото се случи – след страхотни изяви, демонстрирано мъжество и силна отборна игра, момчетата успяха да вземат мача само с 2 точки. Но с тях убедително показаха на съперниците си, че в бъдеще ще бъдат решаващ фактор. Така малките Вълци също заеха второ място и се отправят към квалификации за финали, където им предстои да срещнат най-силните отбори от други зони – предизвикателство, което ще е безценен опит за талантливите баскетболисти.

Треньорът Пенко Велчев сподели, че всички в клуба са изключително горди от постигнатото и че това е логичен край на една много трудна и пълна с какви ли не ограничения година, но година, в която двата отбора са работили всеотдайно и всекидневно. Това огромно посвещаване няма как да не даде страхотен резултат – всички виждаме как играят децата, те усъвършенстват отборната игра, работят здраво за индивидуалните си умения и ако продължават така, тези деца са страхотна основа за мъжкия и женско баскетбол, които за съжаление от години липсват в Разград. Но с толкова талантливи деца кой ли знае какво би се случило в следващите години? Твърде вероятно е градът ни да се завърне триумфално на баскетболната карта и всъщност това е заявката на клуба. От СКБ “Вълци-Разград” не спират работата до тук и провеждат селекция и при най-малките, като предстоят баскет фестивалите за 8-10-годишни. С отпадане на ограниченията всяко дете е добре дошло да се включи в школата и да играе баскетбол, като треньорите с нетърпение очакват възможността да организират и поредното вътрешно състезание – своеобразен празник на баскетбола, който цели да събира хората и да създава трайни позитивни преживявания за малки и големи фенове на играта и спорта като цяло.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.