Часът на Земята в Разград

И тази година Община Разград се включва в световната инициатива „Часът на Земята“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Тя се провежда от 2007 г. от WWF – Световния фонд за природата, в нея участват жителите на населени места и държави от всички континенти. Часът на Земята е едно от най-масовите екологични движения в света. Тази година „Часът на Земята“ ще се проведе в събота, 23 март, между 20.30 и 21.30 ч.

В този часови пояс в Разград ще бъдат изключени светлините в района на площад „Независимост“, където от 20.30 ч. започва концерт на възпитаници на Центъра за работа с деца с участието на над 120 мажоретки от Градския мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова. Момичетата – на възраст от детска градина до абитуриентки – ще танцуват със светещи пойове, визуал пойове и с огън. Родители също ще се включат в атрактивните танци. В концерта ще участват и певици от Класа по поп пеене към ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева – Ирем Али, Максимилиана Михайлова и Жанет-Мари Кръстева.

Община Разград призовава и гражданите да се включат в инициативата „Часът на Земята“ като изгасят светлините в домовете си между 20.30 и 21.30 ч. в събота.

Инициативата тази година е под надслов „Включи се в Часа на Земята. Подари 1 час на планетата“. На сайта си организаторите на кампанията са създали и интерактивна платформа „Банка за часове“. Те призовават да отделим час, за да направим нещо, което обичаме, с мисъл за природата, като предлагат дейности в няколко категории: спорт и здраве, природа, храна, грижа за природата, изкуство и творчество, развлечение. След Часа на Земята на случаен принцип ще бъдат изтеглени 10 от записалите се в Банката за часове и ще им се изпрати специален подарък.

/e-Razgrad/

Hits: 22

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.