ЦИК обяви имената на четиримата разградски депутати в 50-то Народно събрание

Вече са ясни имената на всички 240 депутати в 50-то Народна събрание. От18-ти многомандатен Разградски избирателен район те са четирима. Пълният списък е публикуван в сайта на Централната избирателна комисия.

 

„Движението за права и свободи” има трима народни представители: Хабибе Расим, Мехмед Салим и Едис Даудов.

Четвъртия представител от Лудогорието в новия парламент е отново избраният от ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен.

Хабибе Расим е бакалавърпо специалностите „Социални дейности“ и „Икономика“ от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и магистър „Финанси“ и „Право“ от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Велико Търново. Работила е като технически сътрудник и главен специалист в Областна администрация – Разград. В продължение на 13 години е съдебен деловодител в Съдебно-изпълнителна служба при Районен съд – Разград. От октомври 2020 г. до октомври 2021 г. е юрисконсулт в Община Лозница. От 12 октомври 2021 г. до 10 ноември 2023 г. бе зам.-кмет в Община Разград по хуманитарните дейности, а от декември 2023 г. Хабибе Расим до сега бе зам.-кмет на община Разград с ресор „Устройство на територията“.

Мехмед Салим е роден в Исперих. Завършил е Техническия университет във Варна със специалност “Мениджмънт”. Почти целият му трудов стаж е в сферата на финансите – в момента е директор на „Търговска банка Д” в Разград. Председател на Областния съвет на ДПС. Семеен, с две деца – дъщеря и син.

Едис Даудов е кубратчанин, на 36 години. Инженер бакалавър от  Русенския университет „Ангел Кънчев“. Старши специалист „Териториално и селищно устройство“ в Община Кубрат.  Женен с едно дете.

Гюнай хюсмен бе втори в кандидатската листа на ГЕРБ-ДПС, но водачът Делян Добрев стана депутат от родния Хасково. Гюнай Хюсмен е инженер-агроном. Беше в състава на 43-то Народно събрание. От април 2017 г. е областен управител на Разград. След това последователно е депутат в 46-то, 47-то, 48-то и 49-о Народно събрание.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.