Цацаров стана шеф на новосъздаден отдел във върховната прокуратура

Бившият главен прокурор и председател на антикорупционната комисия Сотир Цацаров, който след оставката си от КПКОНПИ се върна обратно във върховната прокуратура, вече е шеф на отдел там, съобщава в. “Сега”, позовавайки се на официален отговор на въпросите си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).
Оттам става ясно, че Цацаров, който бе възстановен в редиците й от 1 март, в момента завежда отдел девети – “Нормативен анализ”.
Този отдел е бил създаден съвсем скоро – на 16 март главният прокурор Иван Гешев е поискал да бъде увеличен щатът на Върховната касационна прокуратура, за да бъде създаден въпрсният отдел 09.
От в “Сега” са попитали и колко преписки са разпределени на Цацаров и каква е средната натовареност в отдела, в който работи.
На тези въпроси прокуратурата не отговаря. Обяснението е, че върховните прокуратури са изключени от правилата за измерването на натовареността на магистратите и затова тя не се изчислява и прокуратурата обективно няма данни за тях.
Обяснява се обаче каква е спецификата на работата на отдела на Цацаров – координиране участието на прокуратурата в междуведомствени работни групи по изготвяне на проекти на нормативни актове чрез участие в работата им, изготвяне на мнения и становища по проекти за нормативни актове, изготвяне на проекти за искания до Конституционния съд и становища по конституционни дела и т.н.
Dariknews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.