„Хювефарма“ организира в Разград годишната среща на международните си търговци

СЪБИТИЕТО БЕ ПЪРВОТО В НОВАТА АДМИНИСТРАТИВНА СГРАДА НА ФИРМАТА, А ПОВОДЪТ – ДА БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НОВИЯТ ЗАВОД ЗА ВАКСИНИ

„В края на всяка година „Хювефарма“ провежда на различни места по света международна търговска среща на всички ръководители и мениджъри, свързани с продажбите. Тази година я организирахме в Разград, защото успешно завършихме поредната наша стратегическа инвестиция – завод за производство на ваксини, каза днес пред журналисти управителят на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова.

За първото събитие в новата административна сграда на „Хювефарма“ пристигнаха около 50 души от всички континенти. „Хювефарма“ има над 20 търговски дружества по света: в САЩ и Канада, Бразилия и Мексико, Филипините, Индонезия, Тайланд, Китай, Белгия и Полша… Пред всички тях днес бе представен новият фирмен завод за ваксини в Разград. „Започнахме на зелена поляна и успяхме да се справим за по-малко от четири години въпреки ковид-пандемията: от идеята, през дизайна, до оборудването“ разказа Теменуга Газдова.

Постигнати са 8000 кв. м чисти стаи за различни видове ваксини и зона за пълнене на продукцията. Ще се произвеждат ваксини за индустриалното животновъдство – за птици, свине и говеда. Инвестицията в завода е 140 000 000 лева. Оборудването е от Германия и Италия. Заводът притежава сертификат за добра производствена практика на GMP.

Инвестицията е направена така, че в момента надхвърля изискванията за ветеринарната медицина. „Заводът с оборудването си, начините на организиране на потоците на работа, на движение на продукта и нивото на чисти помещения, спокойно може да произвежда лекарства и за хуманната медицина, но ние не сме в този бизнес. Ние сме ветеринарна компания, като 95 процента от продуктите ни са за индустриалното животновъдство“, отбеляза Газдова.

В началото работещите в него ще са 70 човека, при постигане на пълния производствен капацитет – наетите ще са 300. Предвижда се да бъде организиран и Ден на отворените врати, за да може всеки, който прояви желание, да разгледа новия завод за производство на ваксини в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 167

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.