Хипопотам полицай на гости в детска градина „Незабравка“

Хипопотам полицай гостува на малчугани от детска градина „Незабравка“ в Разград. Заедно с полицейски инспектори и инспектори от Детска педагогическа стая, инспектор Хитами участва в урок по пътна безопасност. Дворът на детското заведение се превърна в пътен участък със знаци, пешеходна пътека, светофари, където децата разиграха различни ситуации. Те показаха, че знаят как се кара колело, как се пресича правилно и познават светофара и значението на неговите светлини.
Възпитаниците на детската градина получиха ценни съвети какви правила да спазват на пътя и как да се предпазват от пътни инциденти. Празникът беше съпътстван със забавни игри, песни и стихове. Съвместната инициатива на детското заведение, Районното управление и Регионалната здравна инспекция в Разград беше организирана по повод на Деня за безопасността на движението по пътищата.
Данните на Областната дирекция на МВР сочат, че през периода от юни до август миналата година в Разградско са възникнали шест пътни инцидента с участието на деца, а за първите пет месеца на тази година катастрофите с подрастващи са пет, като всички те са тежки. Основните причини за пътните инциденти с деца са движение с превишена скорост, отнемане на предимство и неправилно пресичане на пътното платно.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.