Февруари започва със студ и сняг, около 10 -15 ще е топло с градуси до 15°

През първите дни от месеца, в периода 1 до 3 февруари ще вали сняг, с нова снежна покривка до 5-8 см, като най-слаби ще бъдат снеговалежите в северозападните райони. Температурите ще бъдат близки до нулата. Ще последват няколко дни – 4 до 6 февруари, през които ще има повече слънчеви часове и дневни температури достигащи до 10 градуса. Около 7-8 февруари ще превали отново сняг и за кратко на 9 и 10 февруари ще се затопли по-чувствително и тогава на места дневните температури ще достигат до 15 градусовата температурна бариера, прогнозира синоптикът от ТВ-МЕТ Петър Янков.

Второто десетдневие ще започне с интензивни снеговалежи в периода 11 до 13 февруари, със натрупване на сняг до 10-15 см. От 14 до 17 февруари ще бъде студено и мразовито – с ниски сутрешни температури, под минус 15 градуса и отрицателни дневни температури.

На 17 и 19 се очакват слаби снеговалежи и постепенно ще се затопли.

Динамизиране на времето се очаква в началото на третото десетдневие, от 21 до 22, когато ще вали мокър сняг. През следващите дни до края на месеца ще се затопля. От 25 до 28 февруари пролетта ще даде сериозна заявка за своето настъпване с много слънце и топло време с показания на термометрите до 25-26 градуса.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.