Фатме Шабан – шампионка на България по борба при жените

19- годишната Фатме Шабан, състезателка на Спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ в Разград, с личен треньор Дениз Хамид, грабна златния медал Държавния лично-отборен шампионат за мъже и жени във Враца.

По пътя към върха в категория до 59 кг тя доминираше изцяло над своите четири съпернички. Първата среща със състезателка от Пловдив приключи 10:0, втората среща с представителката на Челопеч завърши с 8:0 и туш, в третата схватка Фатме Шабан се изправи отново срещу друга представителка на Пловдив, където срещата приключи отново с 10:0 в полза на разградското момиче. Във финалната схватка Фатме се изправи срещу представителката на НСА, но в рамките на 1 минута срещата също приключи с 10:0. На награждаването Фатме бе наградена лично от олимпийският шампион Валентин Райчев, който е и генерален секретар на Българска федерация по борба.

Това е четвърта шампионска титла за тази година за Фатме Шабан – рекордно постижение за лудогорската борба – две титли са от държавните първенства до 20 години и две при жените, без допусната загуба. Така тя вече е утвърден титуляр в категория до 59 килограма и за двете възрасти и ще представя България на международния тепих.

/e-Razgrad/

Hits: 32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.