Фатме Шабан победи и в по-горна категория на международен турнир

Фатме Шабан победи и в по-горна категория на Международен турнир по борба в в памет на олимпийския и световен шампион „Еньо Вълчев и Димитър Чифудов“ в  Тополовград.

В надпреварата взеха участие над 185 състезатели във всички възрасти, включително мъже и жени с най-добрите борци от Гърция и Турция.

Фатме Шабан бе единствен състезател от Лудогорието. Въпреки че е титуляр в категория до 59 кг, тя участва в категория до 65 кг. След 3 победи над съпернички от Хасково и Гърция, на финала, където беше и най-интригуващата среща на първенството с двукратната бронзова медалистка от Европа и света – представителката на Турция  Мелда Дернекчи, Фатме надви с туш своята съперничка с което стана най-добрия състезател на турнира на Южна България и заслужено сложи на кръста си пояса на първенството .

Лудогорски борци ще участват на 28 юни в Равда ев Първото републиканско първенство по плажна борба, където и състезатели, и съдии ще се борят за титулярни места и категории. Плажната борба навлиза все повече в целия свят и се очаква да бъде нов спорт в следващи олимпийски игри.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.