Фатме Шабан започна годината със златен медал, а нейна състезателка е втора в същата категория

Спортистът на годината на общината и Разградска област Фатме Шабан продължава да защитава и прославя родния си край и през 2024 г.

Състезателката започна новата година със златен медал от държавното първенство по борба за мъже и жени в Стара Загора, съобщи треньорът ѝ Дениз Хамид.

Това са първите контроли за титулярно място в категориите за участие на европейски първенства за жени и девойки до 23 г., както и лимпийски квалификации за Париж.

Състезателката на Спортния клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ в Разград Фатме Шабан вече втора година е титуляр в категорията до 59 кг. В първенството в Стара Загора след три убедителни победи, без да даде техническа точка на противничките си, тя доказа, че в тази категория шампионът още дълго време ще е от Лудогорието.

Фатме Шабан е и треньор към Спортното училище в Разград. На първенството в града на липите нейната състезателка – 17-годишната Десислава Иванова, направи блестящ дебют при жените в същата категория (59 кг) и спечели сребърен медал. Единствена загуба на финала тя допусна от своята треньорка Фатме Шабан, а по пътя си записа победи без допуснати точки над противничките си – само с туш. Десислава е дебютант при жените и участва с родителска декларация, а с резултата си подаде сериозна заявка и за международни прояви в нейната възраст, заяви Дениз Хамид.

/e-Razgrad/

Hits: 74

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.