Фатме Шабан е първата шампионка на България по плажна борба

Фатме Шабан не спира да пише история в Разградския спорт, вече и в неолимпийски спортове.

В категория до 60 кг. стана първата шампионка на България по плажна борба. От клуба припомнят, че именно тя има първо участие и на Световните серии по плажна борба, където се класира на място.

Надпреварата в базата на Националната спортна академия „Васил Левски“ в Несебър бе за всички възрасти. Включиха се над 100 участника от над 19 клуба от страната. Лудогорието отново бе представен основно от СК по борба „Лютви Ахмедов“ със солидно присъствие в повечето възрасти, ръководени от треньора Халил Мусов и изпълнителния директор на клуба Ремзи Осман.

Фатме продължава да се готви и за световно първенство У23 в ирана, Албания, в категория до 59 кг., където е титуляр.

Филиз Кямил – ученичка на Спортно училище – Разград във възраст У17 също стана шампионка на България в категория до 60 кг., след три убедителни победи. Кадетите във възраст У17 направиха много добър дебют, като Стефан Пенев в тежка категория остана на косъм от медалите и е четвърти, а Юксел Шабан и Николай Цачев след контузия останаха с по една победа и пети места. При отборното класиране СК по борба „Лютви Ахмедов“ стана първи при момичетата У17 и при жените.

По време на шампионата се състоя и семинар-изпит състоящ се от теоретични тестове по правила, ситуации и практика за съдии по плажна борба. Дениз Хамид бе представител от Лудогорието, успешно издържа изпитанието и вече е съдия и по плажна борба, а от скоро и международен съдия по олимпийска борба и треньор на женския тим на СК по Борба „Лютви Ахмедов“. Успешно издържаха и други двама наши съдии – Кемал Софта и Кенан Ашим.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.