Ученици от ОУ ”Никола Икономов” предоставиха плакета „Почетен гражданин на Разград” на къщата музей, носеща името на възрожденеца

На Националния празник Трети март ученици от разградското училище „Никола Икономов“ предоставиха плакета „Почетен гражданин на Разград” на възрожденеца на къщата музей, носеща името му.

Званието бе присъдено посмъртно на именития ни съгражданин на 28 януари тази година, получи го неговата правнучка Теменуга Иванова, която на официалната церемония го предостави на училището с патрон – нейния родственик.

Ученици от 6 „а” и 6 ”б” класове посетиха къщата  музей „Станка и Никола Икономови” и връчиха плакета на директора на Регионалния исторически музей Таня Тодорова. „Предоставяме го за съхранение на музея, за да могат всички граждани да се докосват до този символ“ – заяви при връчването шестокласникът Амир Махмудов.

Педагозите и музейните работници коментираха възможности да си сътрудничат, както по отношение на общи инициативи, свързани с обучението на младите хора, така и с три годишнини, които предстои да се отбележат през 2020 г.: 200 години от рождението на Никола Икономов, 60 години от създаването на училището, носещо неговото име и 40 години от създаването на музейната сбирка.

/e-Razgrad/

Hits: 2

One Reply to “Ученици от ОУ ”Никола Икономов” предоставиха плакета „Почетен гражданин на Разград” на къщата музей, носеща името на възрожденеца”

  1. Информацията ви не е правилна, както и в сайта на 24/7, но там решиха, че коментарът ми не е достоен, за да бъде публикуван. Госпожа Теменуга Иванова НЕ предостави званието на училището. “Експертът” по култура – Цветана Бенонова го даде на училището. След тази нейна постъпка г-жа Иванова излезе с остра статия – ясна на всички граждани на Разград. В статията се описва, че за наградата й е взето решение да се даде на училището, защото според Цветана Бенонова “къщата музей е само на съпругата – Станка Николица Спасо-Еленина” – това го оставям без коментар… Макар, че желанието на г-жа Теменуга Иванова да е било да даде наградата на музея – КЪДЕТО Й Е МЯСТОТО!
    Не е честно спрямо хората, които четат вашата медия (както и на 24/7).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.