Ученик от ОУ „И.С. Тургенев“ се включи в онлайн симулация на ООН

В края на седмицата Антон Йорданов Атанасов, ученик от 5 клас и Айтен Кязимова, в качеството си на учител и младежки лидер към ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград,

участваха в двудневна онлайн симулация „Политически форум на високо равнище за целите за устойчиво развитие“, на която представиха работата на училището по целите на Хилядолетието за устойчиво развитие на ООН.

Политическият форум на високо равнище е платформа в рамките на Организацията на обединените нации, чиято цел е да следи и подпомага изпълнението на целите за устойчиво развитие на глобално ниво. Форумът под шапката на Общото събрание на ООН е двудневен и се провежда веднъж на четири години. На него се представят докладите на държавите и се обсъждат в глобален мащаб наличните предизвикателства, добри практики и бъдещи подходи.

Екипът от училището е одобрен след кандидатстване по проект “Целите за устойчиво развитие – сила за младежко действие. Антон представи доклад, изработен с помощта на Айтен Кязимова и се включи в дискусиите на теми „Разпространението на ЦУР в моето училище“ и „Аз и целите за устойчиво развитие‘‘ и участва активно в изготвянето на резолюция, в която заяви бъдещите си намерения по отношение на изпълнението за ЦУР. Споделя, че се е срещнал с мотивирани и съпричастни с целите на ООН млади хора и изненадата си от  допълнителната работа на училищата, в частност учителите, извън подготовката по задължителните общообразователни предмети.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.