Учебната година започна

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Добрин Добрев бе гост на тържеството за откриване на учебната 2023/24 г. в ОУ „Н.Й.Вапцаров“, съобщиха от пресслужбата на общинската администрация.
Той връчи поздравителен адрес на директора на училището Галин Парашкевов и отправи приветствие към учениците и учителите, изпълнили училищния двор. „15 септември е особен празник, който поставя ново начало на желанието на учениците да получат нови знания и да изкачат още едно стъпалце в още крехката стълбичка на живота“, каза Д. Добрев. Той отправи специални поздрави към 60-те първолаци в училището, като им пожела да заобичат своя пръв учител и първото си училище, да придобият нови знания и умения. Пожела да бъде прекрасна и ползотворна учебна година и на по-големите ученици, както и много успехи на външните оценявания, олимпиади, кръжоци и спортни състезания. „Бъдете успешни, защото вашите успехи са най-добрият атестат за вашите учители“, каза зам.-кметът. Той отправи пожелания и към учителите – да са все така ентусиазирани и упорити, за да успеят в нелеката си мисия да се погрижат за знанията на децата на Разград.
След тържеството, в което с песни и танци участваха талантливи деца от училището, Добрен Добрев се запозна със състоянието на материалната база и поздрави учителите за приветливата обстановка, която създават за малките жители на Разград.
Представители на Община Разград за откриването на учебната година имаше и в останалите 18 училища в общината.
Зам.-кметът Мирослав Грънчаров поздрави учениците и учителите в ОУ „Васил Левски. Зам.-кметът Полина Иванова бе гост на тържеството в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Секретарят на Община Разград Нели Добрева бе в ППМГ „Акад. Н.Обрешков“.
На тържествата в останалите училища от общината присъстваха директори на дирекции, началници на отдели и експерти от отдел „Образование и спорт“: директорът на дирекция „Устройство на територията, кадастър, контрол на строителството“ Христо Христов – в ПГТС „Христо Смирненски“; директорът на дирекция „Административно, информационно и техническо обслужване“ Адриан Димитров – в НПТГ „Шандор Петьофи“; началникът на отдел „Счетоводство“ Елеонора Пенева – в ОУ „Отец Паисий“ – Дянково; началникът на отдел „Финансова политика и човешки ресурси“ Теодора Георгиева-Бонева – в ПГИ „Робер Шуман“; началникът на отдел „Местни данъци и такси“ Кремена Приставова – в ПГО „Ст.Н. Спасо-Еленина“; началникът на отдел „Правно-нормативно обслужване и обществени поръчки“ Сабри Дурльов – в ОУ „Елин Пелин“ – Стражец; началникът на отдел „Стратегическо планиране и проекти“ Христина Русева – в ОУ „Ив. С.Тургенев“; началникът на отдел „Общинска собственост“ Иван Ненов – в ОУ „Никола Икономов“; началникът на отдел „Опазване на околната среда“ Недим Тахиров – в ПГХТБТ „Мария Кюри“; началникът на отдел „Икономически дейности“ д-р Михаил Балтаджиев – в ПГССХВТ „Ангел Кънчев“; началникът на отдел „Опазване на обществения ред“ Йордан Маринов – в ОУ
„“Д-р Петър Берон“ – Осенец; началникът на отдел „Социални услуги и здравеопазване“ Лейман Тюлеоглуева – в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Ясеновец; Теодора Ненкова от отдел „Образование и спорт“ – в ОУ „Отец Паисий“ – Разград; Ивелина Мендова от отдел „Образование и спорт“ – в СУ „Христо Ботев“ – Разград; Айлин Маджарова от отдел „Образование и спорт“ – в ОУ „Г.С.Раковски“ – Раковски.
/e-Razgrad/

Hits: 80

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.