Успех на прага на петия сезон за глутницата на Вълците

Новият спортен сезон е на прага и състезателите на спортен клуб по баскетбол “Вълци-Разград” усилено се готвят да покажат най-доброто от себе си в тазгодишните държавни първенства за подрастващи.

Екипът на Вълците за пета поредна година заявява участие този път с рекордните 12 отбора в 7 възрастови групи. В клуба се състезават момчета и момичета на възраст от 8 до 17 години от Разград. Това е възможно, благодарение на безусловната подкрепа на “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, които от самото начало подкрепят школата и идеята да се ангажират възможно повече деца в града да спортуват и да живеят активно. Това нямаше да е възможно и без участието на родителите и съмишлениците, които подкрепят включително финансово клуба.

Фактът, че състезателите имат какво да покажат в посока качествен баскетбол и отлична спортна форма, бе неоспоримо доказан в серия от контроли. Вълчиците започнаха ударно годината, като грабнаха бронзовите медали в предсезонния турнир „Русчукъ“, организиран от клуб „Дунав Русе 2016“ в партньорство с Министерство на спорта. Четири от най-добрите школи в регион „Добруджа“ премериха сили в еднодневната надпревара. След загуба в първия мач от домакините с едва 10 точки, Момичетата взеха убедително победата в мача за 3-4 място срещу отбора на Шумен и с това направиха силна заявка пред съперничките си от региона.

“Да се състезаваме с толкова много отбори, толкова талантливи и страхотни деца е огромно щастие и възможност за разградския баскетбол да затвърди позиции на баскетболната карта на България. След медалите от миналия сезон, отборите и играчите ни се следят от специалисти във федерацията. Неслучайно вече няколко пъти наши състезатели получават повиквателни за регионални или национални формации в различни възрасти при подрастващи.“, споделят от клуба.

Всеки е добре дошъл да тренира баскетбол! От новата учебна година екипът на “Вълци-Разград” е в ОУ “И.С.Тургенев”, ОУ “Васил Левски” и ОУ “Никола Икономов” по график, съобразен със заетостта на децата. Всеки желаещ да се включи, може да се свърже с Вълците във Facebook.com/WolvesRazgrad за повече информация.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.