Туристически поход за Празника на Разград

Около 50 туристи  се включиха в организирания от Туристическо дружество „Буйна кръв“ поход  в чест на 142 години от Освобождението на Разград и Деня на Разград от Просторно през Топчии до Побит камък.

С много настроение и туристически песни и при прекрасно време туристите преминаха през гората и поляните  по маршрута. В Топчии те поднесоха венец пред Паметника на загиналите във войните местни хора и с едноминутно мълчание почетоха паметта им. Там бяха посрещнати от кметската наместничка Мирена Симова, която ги запозна накратко с историята на селото. От Топчии колоната пое през калните полски пътища към Побит камък. В селото, в читалище „Самообразование“ бяха организирали тържествено посрещане с погача и сол, а председателят на читалището Богдан Стоянов разказа на туристите интересната история на селото и основаването на читалището. Туристите поднесоха венец на архитектурния ансамбъл, символизиращ 3-те войни в които са участвали жители на селото през миналия век.

Въпреки слънчевият ден, на много места от маршрута кални участъци чакаха туристите. Затова те си проведоха Конкурс за най-кална обувка, а на спечелилия председателят на ТД „Буйна кръв“ Диана Неделчева връчи награда  – бутилка с вода – да ги измие.

Йорданка БОЗАДЖИЕВА

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.