Туристите от „Буйна гора“ и предизвикателствата на Пирин

Планинари от ТД „Буйна гора“ изкачиха най-високите върхове на Пирин: Вихрен, Кутело и Бански суходол, преминаха по емблематичния ръб „Кончето“, насладиха се на гледките от Василашки чукар.

28 човека,  водени от Милен Маринов, планински водач и секретар на дружеството, в продължение на три дни обходиха скалистите части на планината.

Следващото предизвикателство на туристите е Странджа планина, сподели новоизбраният председател на дружеството Валя Георгиева. Поради големият интерес към тура, има две дати за това събитие. За първия трекинг в Странджа от 19 до 22 август групата е препълнена. Следващите дати са 19 – 22 септември.

А в края на седмицата /16 август/, в местността Пчелина, клуб „Зелена стъпка“ ще проведе традиционния “Лудогорски маратон”. Информация за спортно-туристическите мероприятията на всички клубове на дружеството може да се намери в официалният уеб сайт на ТД „Буйна гора“: www.tdbuinagora.com

От дружеството припомнят, че през месец юли, на общо отчетно-изборно събрание, членовете на ТД „Буйна гора“ избраха нови управляващи органи: председател, Управителен и Контролен съвет. Основните задачи са привличане на млада членска маса и популяризиране на туризма и спортовете, свързани с него сред младежите в Разград и региона; обновяване и ремонт на материално-техническата база, като на първо място предстои да се направи основен ремонт на покрива на административната сграда на сдружението. Управителният съвет има идеи за обогатяване календара чрез нови атрактивни форми на туристическа дейност, които да са широко достъпни до много хора без възрастово ограничение.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.