Тръгна 27-то „Еколято“

Зам.-кметът Елка Неделчева откри инициативата „Еколято“ днес.

Организира се за 27-ма година от Центъра за ученическо техническо и научно образование – Разград по програма на Община Разград за екологичното възпитание на децата. 100 деца до 8 клас са се записали в трите смени на „Еколято 2024“, всяка от които продължава по 2 седмици. Посланията на участниците са: да обичаме природата, да я пазим чиста, да ценим нашия земен рай, да не сме безразлични към нашия общ дом, да живеем здрави и щастливи. Инициативата „Еколято“ осигурява занимания за децата през ваканцията, съчетано с възпитание на отговорност, добри навици, беседи за здравното екологичното и естетическото възпитание, екологични дейности на открито, образователни дейности, беседи презентации е тренинги, срещи с кариерен консултант за кариерното ориентиране, посещение на обекти с екологично и историческо значение. Заключителен елемент от „Еколято“ е и Детската академия за безопасност, организирана от ОД на МВР-Разград.

В приветствието си към участниците в „Еколято“ Елка Неделчева ги поздрави за това, че са най-отговорните и ентусиазирани деца на Разград. „Участието ви в „Еколято“ е продиктувано и от желанието ви да дадете принос към екологията на Разград и да формирате у вас навици и желание да обръщате внимание към това, което ви заобикаля и да бъдете отговорни към опазването му. Община Разград полага усилия градът ни да става все по-красив и по-зелен, но трябва и да го опазваме. Надявам се, че вие ще сте нашите пратеници сред вашите съученици, които ще показват нередното и това, което трябва да правят. Поздравления за желанието да се включите и пожелания да се забавлявате, да ви е интересно и весело и да намерите нови приятелства“, каза още Елка Неделчева.

Сред официалните лица на събитието бе и директорът на Регионалния исторически музей Таня Тодорова.

Откриването на инициативата „Еколято“ бе последвано от откриване на фотоизложба на найъ-добрите от конкурса „Живата природа“. Директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева връчи наградите на победителите. В 16-то издание на фотоконкурса са участвали 51 ученика от 1 до 12 клас със 131 фотографии. Те са от 16 училища в Разград, Исперих, Лудогорци и Преславци. В изложбата освен снимките на 18-те наградени участници са включени и снимки на селектирани от журито млади фотографи. Протоколът с резултатите от класирането е публикуван на интернет страницата на Община Разград в секция „Образование, младежки дейности и спорт“.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.