Третото „Световно кафене“ на Общинския съвет по наркотични вещества бе за учители

В приятна обстановка и добро настроение Общинският съвет по наркотични вещества  с любезното съдействие на домакините ПГИ “Робер Шуман” проведе третото за тази година “Световно кафене”, но този път с учители.

Поводът бе Световният ден на психичното здраве, който тази година се проведе под мотото “Психично здраве и благосъстояние за всички-световен приоритет”. Това съобщиха от пресслужбата на общинската администрация.

На чаша кафе с дребни сладки учителите  от ПГИ “Робер Шуман”, ППМГ “Акад.Никола Обрешков” и ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф” разискваха по въпроси, свързани с темата. Изводите, които те направиха, бяха, че психичното здраве е свързано с емоционалното равновесие, със справянето със стреса, с правилното хранене и положителното отношение към себе си и околните. За да живеем добре трябва да се “откачим”от проблемите, които ни задържат в неправилна позиция и ни разболяват , да обръщаме внимание на нашите потребности  без да вредим на другите, да споделяме и да помагаме на хората изпаднали в нужда – коментираха участниците в дискусията.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.