Топъл обяд за 350 души в Кубратско

Община Кубрат ще предоставя топъл обяд на 350 нуждаещи се, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Средствата са по проект на общината, финансиран по Програмата за храни и основно материално подпомагане. Топлият обяд: супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт, ще стига до хора от най-бедните и уязвими групи от всички населени места в общината. Храната ще се приготвя в кухните на домашните социални патронажи в Кубрат и в Севар и ще бъде разнасяна по домовете на потребителите, но може да бъде получавана и на място.

Приемът на заявления ще е отворен и през целия период на изпълнение на проекта. Услугата е насочена към хора без доходи или с ниски такива, към хора и семейства, които са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности и се нуждаят от ежедневна допълнителна подкрепа. Включени и жители на общината с увреждания или здравословни проблеми, такива, които имат затруднения или не могат да се обслужват сами, както и скитащи и бездомни. Нуждаещите се ще имат топъл обяд до края на септември 2025 г.

Досега чрез проектите „Топъл обяд“ и „Обществена трапезария“ в община Кубрат от топла храна са се възползвали близо 700 уязвими.

/e-Razgrad/

Hits: 107

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.