Топъл обяд в седем трапезарии за 160 деца организира БЧК

Седем трапезарии „Топъл обяд“ в Разградска област стартира БЧК. В продължение на 77 учебни дни 160 деца от социално слаби семейства  ще получават топъл обяд през зимните месеци.

Подборът на учениците е извършен от училищни комисии по критерии, посочени в правилника на БЧК за предоставяне на храна и визиращи ученици в риск – без родители /кръгли и полусираци/; с един/двама родители – безработни или с увреждане; с осиновители или попечители; застрашени от отпадане от образование.

Програма „Топъл обяд“ на БЧК Разград  е добра практика вече 17 поредни години, реализирана е в общо 27 училища от областта. Осигуряването на топъл обяд на ученици от социално слаби семейства гарантира здравословно хранене на децата, а и оставането им в училище

Програмата се финансира от партньорската мрежа за благотворителност на БЧК и средства от дарители в Разградска област, събрани чрез фондонабирателни кампании на БМЧК.

И тази учебна година, предвид ситуацията, свързана с разпространението на COVID-19, от БЧК са предвидили възможността  за реализирането й в условия на дистанционно обучение.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.