Теодора Генчовска обмисля да посети Киев в знак на солидарност с Украйна

Министърът на външните работи Теодора Генчовска обмисля посещение в Киев. От съобщение на пресцентъра на МВнР за вчерашния телефонен разговор с румънския си колега Богдан Ауреску става ясно, че двамата са обсидили възможност за съвместна визита “в знак на солидарност”.

Генчовска е отправила поздравления по повод 30-годишнината от подписването на договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между България и Румъния.

Двамата министри са препотвърдили отличните междусъседски взаимоотношения и са обсъдили възможностите за задълбочаване на сътрудничеството. Министър Генчовска е поканила своя колега на официално посещение в София.

“Двамата са изразили категорична подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и са обсъдили възможността за съвместно посещение в Киев в знак на солидарност”, завършва съобщението от МВнР.

На среща с медиите вчера Теодора Генчовска информира за провелия се Съвет по външни работи на ЕС, като подчерта единната позиция на страните-членки за намаляване на напрежението чрез дипломатически средства. На заседанието е обсъдена възможността за организиране на мисия по Общата политика за сигурност за отбрана на ЕС в Украйна.

Дир.бг

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.