Творческа работилница с двама перкусионисти  

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него организират творческа работилница „Зависими от ритъма“ на 7 и 8 декември в Разград.

В нея ще участват перкусионистите Петър Йорданов-Buny и Деян Петров-Dizzy, съобщиха от пресдслужбата на местната администрация.

Домакин на работилниците ще е ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, но в занятията, които се наричат „барабанен кръг“, ще могат да участват ученици от всички училища,  в които се реализира Националната програма за превенция на употребата на наркотични вещества в училищна среда за възрастова група  8-11 клас  „От връстници за връстници“.

Началото е в четвъртък, 7 декември, от 8.45 ч. в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“. Работилниците по ритъм там ще са два дни по 2 часа – между 9.05 ч. и 11.00 ч., на 7 и 8 декември. В програмата са включени и три концерта – на 7 декември между 12.30 ч. и 14.00 ч. във фоайето на Общинския културен център, а на 8 декември между 12.00 ч. и 12.30 ч. в Математиката ще има демонстрации на инструменти, след което започва финалният концерт от работилницата.

Организаторите на събитието обясняват, че творческата работилница “Зависими от ритъма” дава на младите хора различна опитност в общуването. Това е превенция на отчуждението, на самотата, на усещането за непълноценност сред връстниците. В „барабанния кръг“ всеки участник получава своя инструмент от рода на хандпан, африканско джембе, източна тарамбука и следва ритъм, зададен от професионален перкусионист. Заедно могат да музицират хора без разлика от възраст, пол, интелект, характерови особености. Те научават предназначението на тези ритми и историите, свързани с тях.

Причината Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него да поканят двамата перкусионисти на работилница в Разград е, че „работилницата по ритъм те прави щастлив и свързан. Позволява ти да се довериш на авторитета на водещия – това, което е най-трудно за младите хора. Ритъмът се използва в различни духовни практики за трансформиране на емоционалните преживявания от негативни към позитивни“, обясняват организаторите.

/e-Razgrad/

Hits: 47

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.