Талантливи пианисти от Музикална школа „Илия Бърнев“ обраха наградите на Националния фестивал в Пловдив

Талантливи пианисти от Музикална школа „Илия Бърнев“ в Разград се завърнаха с куп награди от 17-то издание на Националния фестивал на школите по изкуства в Пловдив, съобщи на пресконференция директорът на школата Деян Денчев.

В конкурсната програма са участвали 94 деца от школите по изкуства, музикалните школи, центрове за работа с деца от София, Пловдив, Кърджали, Силистра, Благоевград, Монтана, Разград, Дряново, Асеновград, Пазарджик, Куклен, Белозем и Южне, Украйна.

Разградската школа се представила с 14 деца от класовете по пиано на Галина Героева, Нина Георгиева и Росица Дачева и всичкши стигнали до награди от надпреварата. Със специални награди са отличени Деян Денчев и Даниел Ганчев. Първи награди получили Мадлен Пламенова, Ивана Хосровян, Михаела Тодорова, Галимира Бърдарова, Радосвета Анастасова и Емир Шукри. Втори награди журито присъдило на Славена Петкова, Дерия Генджева, Дара Матева, Емира Кямуран, а трета – на Кристина Стефанова и Невена Цанкова. Музикалният педагог Нина Гергиева е отличена с диплом за високи педагогически постижения.

Деян Денчев благодари на децата, участвали в конкурса, на музикалните им педагози, и на родителите на талантите за подкрепата им. От снвоя страна Нина Георгиева специолна благодари на родителя Валя Георгиева, допринесла за организацията за участието на децата в конкурса.

Три събития преди очакваната ваканция предстоят на възпитаниците на школата: на 26 юни от 18.00 ч. в зала „Филхармония“ е дипломният концерт на Деян Денчев. На 27 юни е годишната продукция на възпитаниците на Галина Героева, а на 28 юни е годишният концерт на децата от класа по цигулка на музикалния педагог Румяна Маркова.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.