Таблет от областния управител и за Айлян Ахмед – единствената в Разградско с две шестици на матурите

И днес областният управител Гюнай Хюсмен имаше повод да продължи инициативата си за стимулиране на деца и млади хора от региона с постижения в различни сфери.

По негова покана той се срещна със зрелостничката с най-добро за Разградска област представяне на държавните зрелостни изпити тази година. Айлян Вейби Ахмед от ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ – Разград има шестици и на двете матури – по български език и литература и по биология и здравно образование. Постижението й има не само регионално, но и национално измерение, тъй като в цялата страна зрелостниците с две шестици на матурите са едва 17.

Айлян Ахмед е от Исперих и пристигна в Областна администрация заедно с баща си Вейби Алиш, двамата разказаха на Г.Хюсмен за плановете на младата дама. Тя има намерение да кандидатства биология в СУ “Св. Климент Охридски“ и мечтае да се занимава с наука.

Гюнай  Хюсмен поздрави Айлян за постижението й, подари й таблет, пожела й още по-големи успехи в живота и я посъветва да не забравя родния край и когато достигне до мечтаната реализация, да дава своя принос и за развитието на Лудогорието.

„Удовлетворен съм, че макар като цяло резултатите от матурите в Разградска област да не са добри, имаме и такива поводи за радост и гордост като постиженията на Айлян. Тя трябва да е пример за връстниците си и за следващите поколения зрелостници.“ – коментира още областният управител.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.