С фолклор започна поредицата от концерти край елхата в центъра на Разград

С фолклорни ритми започна поредицата от концерти край елхата в центъра на разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

От най-малките до порасналите танцьори, тръгнали от детските състави, участваха в концерта под надслов „Коледно пътешествие” на откритата сцена.

Жителите на Разград аплодираха вихрените изпълнения на ДТА „Лудогорче” с ръководител Иван Иванов, Средношколска формация „Лудогорска младост“ и формация „Лудогорско настроение” към Капанския ансамбъл, и двата състава ръководители Румен Руменов и Алина Герги, ДТС „Капанче” с ръководители Илонка Занкова и Илиян Илиев, Гайдарски състав и певицата Габриела Симеонова с ръководител Пламен Панев от читалище „Напредък”.

Утре, 12 декември, от 17.30 часа е вторият от поредицата концерти – „Коледни искри”, в който ще участват танцьорите от ТФ „Феникс” с ръководител Иван Стоянов и Класа по поп пеене към Центъра за работа с деца.

В сряда, 13 декември, от 17.30 ч. е концертът „Коледно настроение”, в който ще участват ДТШ „Хорце” с ръководители Румен и Жулиета Иванови и Младежки духов оркестър с ръководител Милен Бенков към ЦРД. В 18.30 ч. същата вечер е концертът „Хоро край елхата”, в който ще участват разградските клубове по народни танци.

В четвъртък, 14 декември, от 17.30 ч. е концертът „Чудесата на Коледа” с участието на Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова,

На 20 декември от 17.30 ч. е концертът на възпитаниците на Арт училище „Енджой“ с ръководител Адриан Маджаров.

На 28 и 29 декември в 11.00 ч. ще се проведат работилнички на тема „Да си направим сурвачка“ с обучители от читалищата в община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.