Сърца за капачки и в селата

Работници от „Паркстрой“ започнаха монтирането на 17 метални съоръжения във формата на сърце за събиране на пластмасови капачки за благотворителната кампания „Аз вярвам и помагам“.

Това се случва в продължение на дългогодишното партньорство между Община Разград и организаторите на кампанията и изпълнение на желанието на жителите на по-малките населени места в общината също да имат възможност да подкрепят добрите каузи на организаторите. В община Разград „сърцата“ за капачки бяха 8 – до РБ „Проф. Боян Пенев“, на пазарчето в жк „Орел“ и в жк „Абритус“ в Разград, както и в селата Пороище, Дряновец, Киченица, Топчии и Липник. Сега се монтират в селата: Балкански; Благоево; Гецово; Дянково; Мортагоново; Недоклан; Осенец; Островче; Побит камък; Просторно; Радинград; Раковски; Стражец; Ушинци; Черковна; Ясеновец; както и в парка на Разград в близост до източния вход на стадион „Хювефарма Арена”. В селата металните съоръжения се поставят в района на кметството.

Кампанията „Аз вярвам и помагам“ е създадена през 2015 г. във Варна, събраните пластмасови капачки се рециклират, а със събраните средства са купува и дарява медицинска апаратура за лечение на бебета и деца. Община Разград е сред дългогодишните партньори на кампанията – припомнят организаторите и отправят благодарности за сътрудничеството към кмета Добрин Добрев и към координаторите на кампанията тук Дочка и Свилен Иванови.

/е-Razgrad/

На снимката: Сърцето пред кметството в с. Балкански

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.