Съдът в Разград отново кани учениците за участие в конкурси за разказ, есе и рисунка

Окръжният и Районният съд в Разград отново канят  учениците да се включат в  конкурси за разказ, есе и рисунка, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Творческите надпревари се организират по повод на ежегодния Ден на отворените врати в органите на съдебната власт на 27 април.

В конкурса за разказ и есе могат да участват ученици от 5-ти до 12-ти клас от учебните заведения в цялата страна. В двете възрастови групи всеки има право да изготви един разказ или есе. Учениците V–VII клас ще пишат на тема „Най-добрият човек, когото познавам“, а за тези от VIII – XII клас темата е „Агресията – проява на сила или слабост“.

Увлечените по изобразителното изкуство ще трябва да изразят чувствата си въйрху белия лист на тема. „Най-добрият човек, когото познавам“. И тук талантите са  разделени в две възрастови категории – I-IV и V-VII клас. Няма ограничения във формата или материалите и техниките.

Конкурсните творби се подават лично или по пощата до 20 април. Всички те трябва да съдържат придружаваща информация с трите имена на автора; учебно заведение и клас; телефон за връзка с ученика, учителя или родителя; и e-mail за връзка. Получените материали ще бъдат оценени от жури. Авторите на класираните на първите места творби и в двата конкурса ще получат грамоти и материални награди. Отличените ще бъдат наградени на специална церемония точна на Деня на отворените врати – 27 април от 11:00 ч. във фоайето на Общинския културен център в Разград.

Условията за участие и други подробности за провеждането на конкурсите са публикувани в сайта на Окръжния съд.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.