Стотици се хванаха на хоро за Националния празник в Разград

Акапелно изпълнение на “Мила Родино” прозвуча на честването на Трети март на пл. „Възраждане“

Тържеството за националния празник на пл. „Възраждане“ започна с Вазовото стихотворение „Аз съм Българче“и с акапелно изпълнение на „Мила Родино“. Рецитира Преслава Неделчева от ОУ „Н.Икономов“ , а глас с Химна извиси Текин Зекериев от Центъра за работа с деца.

На площада бяха стотици граждани и гости на града, ученици, на общинската и областната управа, представители на различни държавни и културни институции, общественици, народни представители.

„Трети март не е просто дата от историческия календар на българите, тя е нашето възкресение. Днес все още не знаем какво ни е отредило бъдещето, но в едно съм сигурен, че ще оцелеем и ще пребъдем, ако пазим духа и паметта на миналото, за да го предадем на идващите след нас поколения“, каза в приветствието си кметът Денчо Бояджиев.

След това Мавзолеят-костница и Войнишкият паметник бяха отрупани с венци и цветя в памет на героите, загинали за свободата на Родината.

А към Руския паметник край Езерче потегли пъстра и шумна колона мотори от мотоклубовете „Лудогорски братя“ и „Нощни ездачи“

Честването бе съпътствано с празнична програма с участието на ДТА “Лудогорче“ и Средношколска танцова формация “Лудогорска младост“ към Капанския ансамбъл и самият Капански ансъмбъл, ДТШ “Хорце“ при Центъра за работа с деца и Детска танцова студия “Капанче“ към читалище „Напредък“.

След официалната част на площада се изви пъстро многокато българско хоро. За поредна година представители на танцови клубове от Разград, деца и възрастни се хванаха за ръце и обединени изразиха своята воля за единство в инициативата “Пробуждане с хоро”.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.