Стартира  поредното еколято

Зам.-кметът Хабибе Расим откри 25-то издание на инициативата „Еколято“.

Тя се организира от ЦУТНТ по програмата на Община Разград за екологично възпитание на подрастващите. Тази година участват 120 деца от 5 до 8 клас, разпределени в три смени, всяка от по 2 седмици. В заниманията им се акцентира върху възпитаване на грижа за природата и чистотата в града, съчетано с възпитание на отговорност и добри навици. Заниманията на децата включват: екологични образователни беседи, презентации, срещи с кариерен консултант, пленери, посещения на обекти с екологично и историческо значение, всяка от смените завършва с Детска академия по безопасност, организирана от ОД на МВР. В останалите занимания за децата участват и други институции и организации, сред които РЗИ-Разград, РИМ-Разград и други.

В приветствието си зам.-кметът Хабибе Расим им пожела приятна и ползотворна ваканция, съчетание от усвояване на нови знания и умения със забавни приключения, успешно и творческо „Еколято“.

На церемонията по откриване на „Еколято 2022“ победителите от два фотоконкурса получиха наградите си. Призовете от фотоконкурса „Живата природа“ бяха връчени от заместник-кмета Хабибе Расим и началника на РУО-Разград Ангел Петков.

Другият фотоконкурс е на тема „Моят свят без наркотици“ и е организиран от Община Разград, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него по повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и не легалния трафик на наркотични вещества. В конкурса са представени 80 фотографии на 41 автори от Разград и от съседните Силистренска и Търговищка области. Наградите бяха връчени от зам.-кмета Хабибе Расим и председателя на ОбСНВ Станислава Иванова.

/e-Razgrad/

Hits: 38

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.