Спряха незаконен внос на отпадъци от стъклени опаковки в Разград

МОСВ и агенция „Митници“ спряха незаконен внос на отпадъци в Разград, съобщават от екоминистерството.

На 25.08.2020г. в Дирекция „Национален координационен център“ (НКЦ) при МОСВ беше получен сигнал от Митническо бюро – Разград за възникнало съмнение за незаконен внос на отпадъци от натрошени стъклени опаковки.

НКЦ изпълнява специфични функции по повишаване на оперативно ниво на координацията и ефективността на специализираните административни звена в министерството по трансграничен превоз на отпадъци, което подпомага министъра на околната среда и водите в осъществяване правомощията му по специализираното законодателство.

В резултат на 26.08.2020 г. експерти на РИОСВ-Русе осъществиха проверка по местоназначение на отпадъците, при която на лицето „Нур трейд 2017“ ЕООД бяха съставени 3 акта за установяване на административни нарушения по ЗУО – за извършване на незаконен превоз на отпадъци, не притежава документ за третиране и транспортиране, както и площадка за съхранение и третиране на отпадъци съгласно ЗУО.

Спрямо нарушителя е приложена принудителна административна мярка в срок до 30 дни да предаде за екологосъобразно третиране (оползотворяване) отпадъците от стъклени опаковки внесени на територията на Р България в съответствие с изискванията на ЗУО.

Предстои последващ контрол по изпълнението на принудителната мярка от страна на РИОСВ-Русе и определяне размера на санкциите за установените нарушения.

/e-Razgrad/

Снимки: МОСВ

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.