Спортната площадка в двора на ППМГ „Акад. Н.Обрешков“, СУ „Христо Ботев“ и Спортното училище е готова

Зам.-кметът Добрин Добрев извърши оглед на довършителните работи на новата спортна площадка в двора на три училища в Разград: ППМГ „Акад. Н.Обрешков“, СУ „Христо Ботев“ и Спортното училище, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.


На новата площадка ще се практикуват пет вида спорт – волейбол, баскетбол, футбол, хандбал и лека атлетика. По-голямата част от комбинираното съоръжение е с противоударно покритие, с изключение на футболното игрище. При посещението на Добрин Добрев работниците от фирмата, спечелила обществената поръчка за изграждане на площадка в двора на трите училища, поставяха втория пласт боя върху специалната настилка. Под боята има каучукова основа и два пласта грунд. Последва разчертаването на волейболната и баскетболната площадка, както и на 60-метрова писта за бягане. Футболната площадка е готова, тя може да се използва и за хандбал. Остава да бъде поставено и оборудването на площадката – волейболна мрежа и баскетболни кошове. Отделните площадки са обособени с ограждения.
Площадката е изградена с финансиране по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища на Министерството на образованието и науката. Стойността на проекта е 126 067,06 лв. без ДДС.
Представителите на фирмата-изпълнител поставиха през заместник-кмета Добрин Добрев въпроса за увреждане на настилката с велосипеди докато изсъхне, а той пое ангажимент да разговаря с директорите на трите училища да вземат мерки да пазват площадката.
Добрин Добрев припомни, че и през тази година това не е единственото спортно съоръжение, по което Община Разград подготвя или извършва дейности по възстановяване или изграждане. Вече приключи ремонтът на физкултурния салон на ОУ „Васил Левски“, а предстои изграждане на площадка за стрийт фитнес в северния градски парк.
/e-Razgrad/

Hits: 68

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.