Слънчево и топло до края на юли

Днес ще бъде ясно и предимно слънчево, следобед с формиране на купеста и тогава на места, главно над крайните северозападни части на района, не са изключени слаби краткотрайни превалявания.

Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, през деня по Черноморието временно ще се ориентира от североизток. Минимални температури 16-21 градуса, максимални 29-34.

През следващите три дни времето ще запази характера си – предимно ясно и слънчево, следобед с временни увеличения на облачността, по-значителни във вторник, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще се запази слаб до умерен от север, денем по крайбрежието ще се ориентира от изток. Температурите плавно ще се повишават и в четвъртък ще достигнат 32-37 градуса, по крайбрежието 27-32.

През последните три дни ще има промяна на времето – в петък ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни превалявания, над някои райони придружени от гръмотевици. В събота постепенно валежите навсякъде ще спрат. Ще духа до умерен вятър от североизток и изток. Температурите ще се понижат с няколко градуса и максималните до неделя ще са между 25 и 30 градуса.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.