Симеон Славчев, водач на листата на „БСП за България“, с обръщение по повод Деня на победата и Деня на Европа

„Днес, когато честваме Деня на Европа и Деня на победата, трябва ясно и категорично да отдадем заслужена почит на хилядите български войници, които се сражаваха и загинаха по бойните полета, рамо до рамо с милиони руснаци, англичани, американци, французи от Антихитлеристката коалиция. Точно затова  този ден е избран за Ден на Европа.

Като българи и европейци, ние трябва да осъзнаем, че Денят на победата и Денят на Европа не бива да ни противопоставят и разделят, точно обратното –  трябва да ни обединяват. Без Деня, в който обединените антихитлеристки сили победиха, не би могло да има и Ден на Европа. Историята показа, че трябва да сме заедно, за да сме силни.

Днес ние почитаме паметта на всички, които пожертваха живота си по време на Втората световна война, за да го има днешния мирен свят, част от който е и България, и целият Европейски Съюз.

Честит Ден на победата, честит Ден на Европа! Дълбок поклон пред всички герои, извоювали свободата на България, Европа и света!“, каза председателят на партия МИР и водач на листата на Коалиция „БСП за България” Симеон Славчев.

Hits: 69

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.