Симеон Славчев, водач на листата на „БСП за България“ в Разград: Безкрайните избори не са в интерес на хората. Излезте и гласувайте, решете сами собственото си бъдеще и вярвайте в делата, а не на празните обещания на политиците!

Г-н Славчев, наближава края на предизборната кампания. Какви конкретни ангажименти ще поемете пред избирателите?

Коалиция „БСП за България“ води изцяло положителна кампания, така както казахме още в самото начало. Обиколих всички общини в областта и се срещнах и разговаряхме с много хора. Гледах ги в очите и си стиснахме ръцете, дадохме си взаимна дума, че заедно и в диалог ще решаваме всеки един от проблемите на област Разград. Пред всички поех ангажимент, че с личен пример и морал ежедневно ще доказвам, че има работещ, различен и ефективен модел на правене на политика, който решава всеки един от проблемите на прекрасните ни Лудогорие и родина.

Бихте ли изброили накратко приоритетите и целите на Вашия екип?

Изведох и заставам зад седем основни приоритета за област Разград, по които ще работя в Народното събрание. На първо място, това е работеща и ефективна икономика, индустрия и инвестиции. На следващо място е преодоляване на демографската криза в областта. Развитие на земеделието и производството на български плодове, зеленчуци и стоки е също мой основен приоритет, както и достъпа до качествено здравеопазване и образование. Друг основен приоритет е изграждането на инфраструктура и съвременни комунални услуги и транспортната свързаност на област Разград с другите области. Чистият въздух и опазването на околната среда са моя лична кауза за Разград, както и достоен живот на възрастните хора и възможности за личностно и кариерно развитие на младите хора от областта. Развитието на културата и популяризирането на културно-историческото наследство на Разград също е сред основните ми приоритети. Ако получа доверието на жителите на област Разград и областта, обещавам, че активно ще работя в Народното събрание по всички тези приоритети, както и за решаването на всички други проблеми на областта.

Кои, според Вас, са трите най-големи проблема на нашия регион и смятате ли, че Вие сте тези, които могат да се справят с тях?

На първо място, поставям чистотата на въздуха и ще подпомогна всички усилия на кмета на Разград и цялото общинско ръководство за устойчиво решаване на този проблем. Друг основен проблем е, че цената на водата в Разград е най-висока в цялата страна. За него също имам конкретно решение, което от първия ден на новото Народно събрание ще внеса и ще доведа до успешен край. Третия проблем, с който ще се заема е в цялата област да има редовен междуградски и междуселски транспорт. Грехота е в 21-ви век да има населени места в страната, в които да няма дори никакъв транспорт.

Как ще коментирате безкрайното провеждане на избори – в полза или ущърб са за хората?

Разбира се, безкрайното провеждане на избори не е в интерес на хората, даже напротив. Коалиция „БСП за България“ винаги е работила в интерес на хората и доказано правим това, което казваме и поемаме като ангажименти. В следващото Народно събрание ще предложим национален и политически консенсус по пет приоритета, които ще изведат България от сегашната социална, икономическа, демографска, морална и политическа криза. Ще предложим конкретен план за действие, който ще ни изведе от спиралата на постоянни избори и ще гарантира устойчивото и стратегическото развитие на всички секторни политики. Хората и бизнесът искат сигурност и стабилност, и всички политици сме длъжни да ги подсигурим, но чрез реални действия в Народното събрание.

Бихте ли отправили призив към нашите читатели, особено към тези, които не могат още да решат за кого да гласуват?

На първо място ги призовавам да отидат и да гласуват, да не оставят избора за тяхното бъдеще в ръцете на други. На следващо място, да искат отчетност от политиците – какво са свършили и какво ще свършат. И не на последно място, искам да ги призова да дадат своя глас спрямо делата на политиците, а не спрямо техните думи. България има дадености, за да се превърне в силна социална и индустриална държава и ние от „БСП за България“ ще направим всичко възможно това да се случи. Дължим го на нашите майки и бащи, баби и дядовци, но най-вече го дължим на нашите деца и внуци.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 41

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.